Trompetisten Jan Magne Førde er tilbake med sin tredje solo CD. Med hele 28 års fartstid i det kjente jazzensemblet The Brazz Brothers, er Førde nå igjen på egne ben med et nytt og annerledes lydbilde. Med Breeze viser Jan Magne Førde frem et spennende elektro-akustisk landskap der jazz, rock og folkemusikk smeltes sammen.

Den lekne musikeren og komponisten har alltid søkt etter å krysse musikalske grenser og er i følge kritikere og presse en av Norges mest originale og respekterte jazztrompetister – noe han viser til fulle med denne solo CD’en. Førde selv trakterer både trompet, flygelhorn, piano, perkusjon og programmering – i tillegg til at han også denne gang har komponert all musikken selv.

Mange av komposisjonene er skrevet for The Brazz Brothers mange store prosjekter de siste årene. Gruppen som består av brødrene Jarle, Helge og Jan Magne Førde, Runar og Stein Erik Tafjord samt Marcus Lewin, danner derfor grunnstammen av musikerne på CD’en. I tillegg er musikerne Frode Almes, Vigleik Storaas, Mattis Kleppen, Rolf Martin Snustad og den afrikanske congas maestro’en Julius Shutu fra Kenya med på å lage et unikt og spesielt lydbilde.

Førde hadde sin debut som soloartist i 1996 med den kritikerroste CD’en Enough of that jazz. To år etter kom CD’en Domen som bl.a. ble nominert til Spellemannspris og Edvardpris.
Med Breeze markerer Jan Magne Førde seg igjen som en markant trompetist og nyskapende komponist.